Bakłażana pokrój w kostkę ok. 1x1 cm, posól i odstaw w cedzaku na około 30 minut, po tym czasie opłucz i osusz
Cebulę, paprykę i marchewkę pokrój w drobną kostkę i smaż na rozgrzanym oleju, ok. 3-5 minut na średnim ogniu
Pokrój cukinię w kostkę podobną jak bakłażana i razem z bakłażanem dodaj do smażących się warzyw
Smaż około 10 minut pod przykryciem, na średnim ogniu, często mieszając - zwróć uwagę by warzywa były usmażone ale wciąż chrupiące
Pod koniec smażenia posól do smaku i dodaj pomidorki koktajlowe, po chwili wyłącz ogień
Do kuskusu dodaj sól, nieco kurkumy, masło, oliwę i zalej wrzącą wodą. Wymieszaj i pozostaw pod przykryciem około 3 minuty
Wymieszaj kuskus, dodaj warzywa i wymieszaj wszystko razem. Danie możesz jeść od razu lub później na zimno. Na talerzu ozdób kilkoma listkami świeżej bazylii. Smacznego!